in

PROLOG HEPN 2014 – SPECTACOL EXTREM LA INALTIME

Startul celei de-a patra editii, a competitiei Hard Enduro Piatra Neamt va fi dat anul acesta dintr-un loc cu totul special.

Concepere_prolog_2014_9

Pentru Prologul de vineri, care va stabili si ordinea de plecare in prima zi pe munte, a fost aleasa cea mai inalta pozitie de pe Muntele Cozla, un loc care ofera nu numai un cadru natural avantajos pentru alcatuirea traseului dar si o perspectiva fantastica asupra orasului Piatra Neamt si a imprejurimilor.

Riderii de la cele 5 clase : Profi, Experti, Hobby, Veterani si Fete vor avea de trecut peste obstacole naurale si artificiale, impartite in trei zone. Una de Extem test, in stil super-enduro, una care le va pune la incercare in special abilitatile tehnice si una de enduro clasic, prin padure. In general traseul este comun, cu anumite zone dedicate celor de la clasa Profi.

Concepere_prolog_2014_8

Oferind o buna vizibilitate spectatorilor din oricare punct din jurul sau, traseul Prologului este gandit in asa fel incat toti pilotii sa-l poata aborda in siguranta, fara a se crea zone de blocaj . Parcursul echilibrat, foloseste in mare parte terenul dar si elemente artificiale: tuburi de beton, cauciucuri, trunchiuri de busteni, rampa stil “evantai” , trepte care duc spre acoperisul hotelului in constructie de pe Cozla – unde va fi si finish-ul Prologului. Cei prezenti vor putea urmari de foarte aroape show-ul extrem oferit de piloti, avand la dispozitie o zona inconjurata la propriu de catre traseul de concurs.

Concepere_prolog_2014_5

“Vinovat” de conceperea si realizarea parcursului de la Prolog este unul dintre enduristii cu cea mai bogata experienta din Romania, Patrick Boissy, francezul care a ales sa-si mute resedinta in tara noastra inca din anii ’90. A inceput practicarea acestui sport de la varsta de 14 ani si luat startul in 10 campionate nationale si regionale in Franta, reusind sa castige un titlu de vice-campion la enduro clasic si mai apoi unul de campion balcanic. Este adeptul traseelor tehnice, care sa puna in evidenta indemanarea si mai putin forta bruta : ” Motocicleta e facuta sa care omul si nu omul sa impinga motocicleta. Imi plac cursele mai scurte, dar solicitante, fara pauza.” Patrick este cel care a realizat configuratia Extrem-test-ului si Cross-test-ului la primele etape de Campionat European (Bacau) si de Campionat Mondial (Buzau) desfasurate in Romania.

Cea de-a patra editie a HEPN este totodata si prima etapa de Cupa Europeana de Enduro Extrem desfasurata in Romania. In urma recomandarilor facute de observatorul FIM Europe, prezent anul trecut la Piatra Neamt, forul european a decis introducerea acestei competitii in calendarul continental. Primii 20 clasati de la clasa Profi, unde s-au inscris cele mai “grele” nume ale momentului din hard enduro, printre care Jonny Walker, Graham Jarvis, Paul Bolton, David Knight, Wade Young, vor primi puncte si in concursul european.

PROGRAM HARD ENDURO PIATRA NEAMT, EDITIA NR.4, 20 – 22 IUNIE

VINERI – 20.06.2014
• verificări tehnice şi administrative între orele 09:00 – 22:00
(Complex Strand Piatra Neamt)
• intre orele 12.00 – 14.00: antrenamente libere Prolog (Muntele Cozla)
• 16.00 : Prolog (Muntele Cozla)
• 21.00 : Festivitate de Premiere Prolog (Muntele Cozla)
SAMBATA – 21.06.2014
• 09:00 – 10:00 Start Ziua 1, Strand Piatra Neamt
• 12:30 – 17:30 Finis Ziua 1, Cetatea Dacica de pe Batca Doamnei
DUMINICA – 22.06.2014
• 09:00 – 10:00 Start Ziua 2, Strand Piatra Neamt
• 12:30 – 17:00 Finis Ziua 2 langa Strand Piatra Neamt
• 19:00 – FESTIVITATEA de PREMIERE
• 20:00 – ZEN EXTREM PARTY