in

Vlad Neaga, lider in CNI Supermoto si locul 3 in Campionatul Est-European de Supermoto

Vlad Neaga, sportiv al CS Dumbravita, a reusit in weekendul 13-15 iulie 2014 doua curse fara greseala, obtinand locul I in a treia etapa de Campionat National si locul III in cea de a doua etapa de Campionat Est-European la supermoto clasa SOpen.

vlad_neaga_podium_bulgaria_supermoto_2014

Desi nu era refacut total din punct de vedere fizic iar bugetul echipei sale este tot mai mic,  Vlad s-a prezentat la o noua etapa ce s-a desfasurat la Plevna in Bulgaria. In antrenamentele libere si-a imbunatatit permanent timpul, inregistrand un nou record personal. In sesiunea de calificari timpul sau a fost putin mai slab din cauza uzurii pneului spate care nu mai avea aderenta; singura anvelopa noua fiind rezervata pentru cursele de duminica. In ambele manse, Vlad a dat dovada de multa concentrare si determinare, obtanand rezultate de exceptie. Iata ce ne spune el despre cele doua curse:

CAMPIONATUL MONDIAL DE SUPERMOTO ARAD 2014 __-vlad.neaga

Pot spune ca prima mansa mi-a pus cele mai mari dificultati deoarece am inceput cu stangul in momentul in care motocicleta a pornit greu cand eram pe grlila de start, asa ca am plecat in cursa deconcentrat. In ciuda faptului ca am pierdut doua pozitii la start am stiut ca singurul meu scop e sa le recuperez si sa termin pe locul 1. Asa ca am inceput o cursa de urmarire. Chiar in primul tur am reusit sa-l depasesc pe Sorin Traistaru, ajungând pe locul 1 in Campionatul National. Am stiut ca dupa aceasta depasire trebuie sa-mi asigur un avans pentru a nu-mi pierde pozitia. Dupa cateva tururi am reusit sa depasesc inca un concurent bulgar, in ciuda unei coliziuni minore intre noi. Stiam ca in urmatoarele 7 tururi trebuia sa nu fac nicio greseala pentru a castiga locul 1 national si 3 est-european, ceea ce am si facut.

DSC_0533

In mansa a doua, startul a fost mult mai bun, reusind sa-mi mentin pozitia intai in Clasamentul National inca de la inceputul cursei. Aveam nevoie doar de putina distanta fata de concurenti asa ca a mai urmat o depasire, in urma careia am reusit sa obtin o distanta confortabila si sa termin cursa fara probleme.

Le multumesc tuturor celor care m-au sprijinit: Carmarione, Bogmiradi, Mastertent, SpeedHost, Cammeron Print si Primariei Dumbravita

Urmatoarea etapa de Campionat National se va desfasura la Arad in weekendul 11-12 iulie (vineri si sambata), unde va asteptam cu drag.