in

Ultima etapa in Peru si Mani Gyenes urca pe 29 in clasamentul general

10 ianuarie este ziua in care se desfasoara, integral, in Peru o etapa din editia 2018 a Raliului Dakar, iar dupa etapa a 4-a din totalul de 14, Emanuel Gyenes urca pe 29 in clasamentul general. Astazi este programata o etapa lunga de 774 km, cu o speciala de 266 km integral pe nisip.

Emanuel Gyenes #28„In etapa a patra am avut cea mai lunga proba speciala de pana acum. Au fost 330 de km pe un teren cu un nisip foarte variat si 100 din acesti km i-am facut in dune, unele la altitudini de peste 2.000 de metri. Startul a fost unul diferit (Marc Coma a vrut sa reediteze starturile care se faceau pe malul Oceanului Atlantic in ultimile etape ale editiilor din raliu care se terminau langa Lacul Roz, din Dakar, Senegal).

© RallyZone – Edoardo Bauer

Am pornit de pe malul Pacificului aliniati in randuri de cate 15 motociclisti, eu am plecat de pe a treia linie. A fost un start bun pentru ca am pornit primul de pe linia mea si am reusit sa nu stau in praful celorlalti concurenti. La km 180 al probei am lovit cu pinionul o piatra, insa nu s-a rupt lantul si am putut continua. Astazi, in etapa 5, mergem catre Arequipa in ultima etapa peruana, maine vom parasi Atacama si urcam in Bolivia urmand sa ajungem in La Paz, unde vineri este programata ziua de pauza.”

Etapa 5 (10 ianuarie) San Juan de Marcona – Arequipa traseul motociclistilor este diferit de cel al clasei Auto, iar Mani Gyenes va lua startul pe proba la ora locala 06:36, ora Romaniei 13:36.