in

Pilotii GASGAS domina editia a doua a Hard Enduro Piatra Craiului 2021!!

Putem spune ca sezonul competitional este la jumatatea traseului si am fost curiosi sa vedem cum s-au comportat noile Gas Gas EC300 pana acum si unde era mai bine sa intrebam decat la Master Bike Cluj, unde avem cei mai buni piloti din tara! Daca si dupa GASGAS – Hard Enduro Piatra Craiului 2021 – probabil cea mai faina/grea cursa a sezonului, GASGAS rezista, merita fiecare banut!!

 

Am prins momentul cel mai bun, exact dupa Hard Enduro Piatra Craiului 2021, cursa care cu siguranta a fost una dintre cele mai grele curse din acest sezon competitional! Grea si frumoasa!! Pentru inceput am stat de vorba cu Sebastian Grosu (ATH MOTO), Sebi concurand in Campionatul National de Enduro Cross si Hard Enduro la clasa HOBBY.  Iata cateva cuvinte despre cursa de la Zarnesti: “Pe departe a fost cel mai reusit concurs de anul acesta, asta datorita si locatiei superbe dar si a traseului. Concurenta a fost pe masura, lumea spune ca este usor la Hobby, dar nu este chiar asa… mai ales daca-ti doresti sa te clasezi in primele 10 locuri… este foarte periculos, este o viteza mult prea mare si esti expus la niste riscuri mult mai mari decat la A sau B unde este mult mai tehnic. Evolutia mea de la o zi la alta a fost din ce in ce mai buna, am reusit sa ma adaptez repede schimbarilor de ritm pe care ti le oferea traseul, anumite portiuni chiar de B, dar asta mi-a prins bine, mai ales coborarile! Despre motocicleta, ce sa zic, isi face treaba, dupa multe ore pe motor, ore facute in curse, se comporta exemplar!”

Daca la HOBBY merge TPI-ul, sa vedem cum se comporta si in clasa VETERANILOR. Aici adaugam ore bonus, Bart fiind si track manager la cateva curse, deci, Gas Gas-ul nu prea a avut timp de respiro! “Chiar daca am fost sceptic la inceput, imi place enorm motocicleta. Cred ca se vede si in rezultatele din Campionat, atat la Hard Enduro cat si la EnduroCross. Cat despre Hard Enduro Piatra Craiului, numai cuvinte de lauda! O locatie deosebita cu un traseu exceptional, foarte greu, dar in acelasi timp si foarte frumos! Mai mult decat atat, atmosfera din tabara de baza a fost una placuta! In ziua doi de cursa am mers fara frana fata toata cursa. Am lovit furca si mi-a cedat simeringul, tot uleiul scurgandu-se pe etrier. Am avut noroc cu avantajul creat din ziua precedenta si am ramas la final tot pe prima pozitie.”

 

Nu i-am lasat la final, pe Ervin Kovacs si Jozsa Norbert-Levente, ei fiind pilotii clasei PRO a clubului ce au ales Gas Gas pentru 2021.

“Hard Enduro Piatra Craiului a fost pentru mine un concurs greu, chiar foarte greu, dar mi-a placut! M-am impacat perfect cu motocicleta si ma bucur ca in final am reusit sa ies pe locul 3 in Campionatul National si pe 4  in clasamentul Open a cursei,” declara Ervin.

Norbi l-a avut ca adversar direct pe Bulgarul Teodor Kabakchiev (Husqvarna), dar se pare ca de data aceasta Teodor a fost mai rapid. “O cursa de nota 10 cu felicitari, din toate punctele de vedere! Cred ca am avut vreo 30 de paraie de facut, iar urcarile toate foarte grele, deci doua zile lungi, cu aproape 6 ore si jumatate pe motor si KM putini! Am avut o cursa pe cinste week-end-ul trecut, dar de data asta Kabakchiev a fost mai rapid ca mine. Cat despre motocicleta, numai cuvinte de lauda, mi-a adus numai podiumuri si ma inteleg perfect cu ea!”