in

Graham Jarvis ii invata pe canadieni o Extinctie ca la carte!

Dupa ce pe plaiurile noastre mioritice  Graham Jarvis a castigat Red Bull Romaniacs si Castrol Extreme Adventure, riderul Husaberg a trecut oceanul Atlantic pentru a deveni cel mai bogat om din off-road-ul canadian. Spunem asta pentru ca Jarvis a castigat XTinction, prima cursa de enduro extrem organizata vreodata in Canada si a plecat acasa cu un cec de 5.000 de dolari (canadieni, americani, who cares…) in buzunar.

[adrotate banner =”12″]

Xtinction Race a avut loc in Red Deer Valley pe 6 si pe 7 august, la cursa participand 58 de piloti din Europa, Canada si Statele Unite ale Americii. 18 piloti au picat prada extinctiei inca din calificari, restul supravietuitorilor luand startul in cursa propriu-zisa in stil LeMans! Graham Jarvis l-a depasit rapid pe numitul Mike Brown (FMF KTM USA), care s-a dovedit cel mai iute de picior la start, dar nu suficient de rapid pe motocicleta pentru britanic. Desi Kyle Redmond s-a aflat pe locul doi o buna parte din cursa, Mike Brown i-a suflat aceasta pozitie cu putin inainte de finis.

Xtinction a fost cursa grozava pentru Husaberg, cu trei motociclete albastre in primele sapte: Nick Fahringer a obtinut un loc patru, iar canadianul Shane Cuthberson, alaturi de care testam noul pe atunci FE 450, in 2008, cu putine zile inaintea editiei Red Bull Romaniacs din acel an, a terminat pe locul sapte, cu un TE 300.

Ce ne mai ramane de spus, decat, aoleu “Jarvise”, ai mila de riderii de extrem enduro!

credit foto: Steve Shannon

 

Graham Jarvis ii invata pe canadieni o Extinctie ca la carte! | DirtBikeZone.ro