in

Din 15 MAI ne putem relua antrenamentele pentru Enduro/Motocross!!

Foto: Marius Dinca, FRM

Motociclismul a fost prins in primul val de sporturi care vor putea fi reluate (momentan in faza de cantonamente), incepand cu data de 15 mai 2020!

Au fost luate in considerare argumentele care evident fac din sportul nostru un sport mai sigur decat altele: toti sportivii poarta tot timpul casca si manusi, motociclismul se desfasoara in aer liber si nu exista contact intre sportivi.

Foto: Marius Dinca, FRM

Avand in vedere insa situatia exceptionala, relaxarea va fi una graduala si mai ales va fi una in care deciziile vor fi luate exclusiv de catre Guvern, fara a avea posibilitatea de a obtine derogari.

Ministrul Tineretului si Sportului Ionuț Stroe: „Aceste conditii nu se negociaza, competitiile sportive sunt momentan suspendate. Nimeni nu poate in acest moment sa propuna o data pentru o competitie pana nu exista un cadru legal care sa ii permita acest lucru. Probabil ca peste 2-3 saptamani vom incepe gradual reluarea unor competitii, dar toate acestea in directa legatura cu evolutia epidemiologica din Romania

Aici puteti gasi transcrierea Conferintei de Presa suținută de Ministrul Tineretului și Sportului Ionut Stroe cu referire la propunerea de reluare a activitatii sportive individuale printre care și motociclismul:
http://mts.ro/…/conferinta-de-presa-sustinuta-de-ministrul…/

Aici poate fi consultat Ordinul nr. 549/736/2020 privind aprobarea Recomandărilor necesar a fi avute în vedere pentru reluarea antrenamentelor sportive în cantonamente:
– https://lege5.ro/…/ordinul-nr-549-736-2020-privind-aprobare…

Asteptam publicarea in Monitorul Oficial a Legii (sau a Ordonantei de Urgenta), care va guverna perioada Starii de Alerta si vom reveni cu informatii certe privind reluarea competitiilor.

Cel mai nou Calendar Competitional propus de FRM dupa discutii purtate cu organizatorii este disponibil aici:
– http://www.frm.ro/wp-content/uploads/V29.Calendar-2020.pdf

Sursa: FRM.ro