in

Vikingii cuceresc podiumul primei etape din CNI Enduro

Proaspata echipa Viking Pruszynski – Adventure Ride Racing Team compusa din Dani Nicolae, Mihai Birca si Grzegorz Siudyla cuceresc podiumul fiecarei clase din Campionatul National de Enduro Clasic, etapa gazduita de Lion Racing Team la Sebis – Arad.

SEC 2015 - CNIR CEE ENDURO - ZONAENDURO-240

Campionul de anul trecut la Hard Enduro si Endurocross, Dani Nicolae vine la Sebis cu un singur gand: treapta cea mai inalta la clasa B, obiectiv ce are sa fie doar o formalitate in aceasta prima etapa a campionatului. “Vreau sa imi imbunatatesc anul acesta rezultatul obtinut anul trecut in CNI Enduro Clasic. La Sebis am mers foarte bine, fara greseala, obtinand timpi buni pe enduro test si cross test. Multumesc echipei si sponsorilor pentru sustinere si incredere!

Dani Nicolae SEC 2015 - CNIR CEE ENDURO - ZONAENDURO-56

 

Poate cea mai disputata clasa de week-end-ul trecut a fost batalia de la Clasa C, unde pilotul Viking Pruszynski, Mihai Birca obtine pozitia intai in clasamentul general dupa doua zile de concurs. “Sambata nu am fortat pe enduro test si cross test, mai ales in prima tura. La a doua intrare in probele cronometrate a tras de gaz la maxim, am mers fara greseala si asta se poate vedea si in rezultate, prima zi aducandu-mi primul loc in clasament.

Mihai Birca SEC 2015 - CNIR CEE ENDURO - ZONAENDURO-37

Duminica, Mihai incearca sa-si consolideze pozitia in clasament, fortant la maxim, datorita adversarilor puternici din spate. Din pacate 2 greseli facute pe Enduro Test si Cross Test au sa il coste timp pretios. “Am pierdut aproape un minut pe enduro test si o bucata de noroi pe cross test m-a facut sa pierd controlul motocicletei. Am reusit sa recuperez timpul pierdut si sa imi mentin pozitia in clasamentul general la finalul zilelor de concurs.

SEC 2015 - CNIR, CEE ENDURO CLASIC - ETAPA 1 - www.zonaenduro.ro  © ZonaEnduro.ro - www.facebook.com/zonaenduro   www.youtube.com/zonaenduro
SEC 2015 – CNIR, CEE ENDURO CLASIC – ETAPA 1 – www.zonaenduro.ro © ZonaEnduro.ro – www.facebook.com/zonaenduro www.youtube.com/zonaenduro

Grzegorz Siudyla abordeaza prima zi de cursa cu atentie ceea ce ii aduce la finalul primei zile 1 locul 3, urmand ca Duminica sa forteze obtinant locul 2 in clasamentul general, in spatele experimentatului Csaba Domokos la clasa Veterani. “Am incercat sa invat traseul in prima zi. Traseul a fost unul destul de variat, cu portiuni ude, uscate. Din pacate imediat dupa Enduro Test am facut pana pe fata si asa am continuat toata cursa. La finalul zilei m-am clasat pe locul 3. Duminica am tras maxim de gaz, dar traseul s-a schimbat pe unele portiuni total, radacinile iesisera afara din pamant, iar pe unele viraje simteam ca sunt pe gheata, dar aici au intervenit cauciucurile Mitas care s-au comportat ireprosabil pe intreaga durata a competitiei.  A fost o cursa rapida, dar care solicita la maxim atentia si concentrarea. Apreciez atentia la detaliile organizarii acestui concurs, din punctul meu de vedere a fost cea mai bine organizata cursa la care am luat parte. Ne vedem la urmatoarea cursa, garantat!

SEC 2015 - CNIR, CEE ENDURO CLASIC - ETAPA 1 - www.zonaenduro.ro  © ZonaEnduro.ro - www.facebook.com/zonaenduro   www.youtube.com/zonaenduro

Ca rezultat final echipa Viking Pruszynski – Adventure Ride reuseste sa obtina 3 clasari pe podium, locul 1 la Clasa B prin Dani Nicolae, un loc 2 la Veterani prin Grzegorz Siudyla si un loc 1 la Clasa C prin Mihai Birca. “Suntem foarte multumiti de rezultatele obtinute la Sebis cu noua echipa. Am avut parte de o cursa foarte buna, aproape ireprosabila in privinta organizarii, au scapat mici lucruri organizatorilor, dar cu siguranta se vor rezolva pe viitor. Vreau sa multumesc sponsorilor: Adventure Ride, Viking Pruszynski, Chemtraders Mitas – Romania pentru aderenta ireprosabila a cauciucurilor Mitas la Sebis, CMI Design, Polisport pentru sustinerea si increderea acordata!

Viking Pruszynski - Dani Nicolae, Podium Experti
Viking Pruszynski – Dani Nicolae, Podium Expert
Viking Pruszynski - Grzegorz Siudyla, Podium Veterani
Viking Pruszynski – Grzegorz Siudyla, Podium Veterani

Viking Pruszynski - Mihai Birca - Podium Hobby
Viking Pruszynski – Mihai Birca – Podium Hobby