in

Trio de exceptie: Rogojan, Szakacs si Costin, noua echipa MasterBike

MasterBike.ro si-a intarit echipa cu inca un pilot tanar si foarte talentat, nimeni altul decat Rogojan Emanuel, iar rezultatele obtinute de acesta dupa o perioada destul de lunga de pauza, nu au fost trecute cu vederea in prima etapa a Campionatului National de Hard Enduro, desfasurata la Arad, sub organizarea Hard Enduro Club Arad – King of the Hill Hard Enduro 2016.

Robert Szakacs - Master Bike Cluj - King of the Hill 2016 - Foto:  Lutzifer videographer
Robert Szakacs – Master Bike Cluj – King of the Hill 2016 – Foto: Lutzifer Videographer

Incepem cu un veteran al echipei, Robert Szakacs, care si-a dorit mult mai mult decat pozitia 16 in clasamentul general al clasei PRO. “La Arad am avut parte de o cursa foarte grea. Nivelul competitional a fost unul foarte ridicat, chiar din prima etapa a campionatului, iar pauza lunga dintre sezoane si-a spus cuvantul pentru mine. Sambata am mers bine, nu am facut multe greseli, dar din pacate Duminica nu m-am simtit deloc bine pe motor – am facut  multe greseli ce m-au costat energie consumata in plus. Rezultatul nu ma multumeste deloc, stiu ca pot mai mult, dar promit ca o sa revin in forma in scurt timp. Multumesc sponsorilor pentru sprijin, GoldenTyre, USWE, Gaerne, Europa, Masterbike, Putoline, Forma si Oakley.

Viorel Costin - Master Bike Cluj - King of the Hill 2016 - Foto:  Lutzifer Videographer
Viorel Costin – Master Bike Cluj – King of the Hill 2016 – Foto: Lutzifer Videographer

Cel mai tanar pilot al lotului MasterBike.ro, Viorel Costin se pare ca a lasat ghinionul ce l-a urmatit tot sezonul trecut, undeva in padure, iar prima cursa din 2016 are sa fie una de exceptie. “King of the Hill Hard Enduro 2016 a fost una dintre cele mai frumoase curse la care m-am dat pana acum! Cu un traseu marcat impecabil, greu, tehnic, iar ce ma bucura cel mai mult este ca nu am avut probleme cu motocicleta intreaga cursa. Prologul l-am terminat pe pozitia 53 la EXPERT, dar am recuperat in padure, iar acest loc 5 obtinut la final a fost muncit din greu, mai ales ca am fost singurul roman din clasa EXPERT care Duminica a intrat in a 3-a tura pe traseul extrem din padure!

Rogojan Emanuel - Master Bike Cluj - King of the Hill 2016 - Foto:  Traian Mihai Bogdan
Rogojan Emanuel – Master Bike Cluj – King of the Hill 2016 – Foto: Traian Mihai Bogdan

Revenit in scena Hard Enduro-ului, Rogojan Emanuel isi face intrarea spectaculos, cu un loc 6 la finalul King of the Hill 2016 – clasa PRO. “Ziua Prologului nu a fost chiar cea mai buna pentru mine, am simtit ca imi lipseste agresivitatea pentru a intra in finala, asa ca ziua 2 am pornit-o de pe pozitia 23. Chiar dupa start, la nici 50m, mi-a cazut lantul si s-a blocat la patina. Am rezolvat problema, dar intre timp au luat startul cei de la EXPERT, iar pe traseu am avut mult de depasit. Ziua am incheiat-o pe 7. Ultima zi, care mi-a placut cel mai mult, datorita traseului superb, unde am avut portiuni tehnice, viteza, viraje – aici cred ca toata lumea a fost avantajata de ceva, iar eu am obtinut cel mai bun rezultat: un loc 5 dupa ce am luat startul al saptelea si un loc 6 in clasamentul general la aproximativ 4 minute de podium.

Stroisteanu Bart - Master Bike Cluj - Foto: Mihai Birca
Stroisteanu Bart – Master Bike Cluj – Foto: Mihai Birca

In final, am reusit sa-l prindem la telefon si pe managerul clubului, care din Service-ul de Suspensii din Cluj – Master Bike Suspension – ne-a spus cateva vorbe despre noua echipa de enduro. “Sunt bucuros sa vad ca pilotii Master Bike Cluj sunt acolo in topul clasamentelor, iar cursa de la Arad a adunat nume grele din lumea Hard Enduro-ului! Viorel, se vede ca s-a maturizat, ceea ce o spune si rezultatul din deschiderea sezonului. Robi din pacate nu a fost in apele lui in ultima zi de concurs, dar sunt sigur ca pana la urmatoarea cursa revine la forma in care a incheiat sezonul; este un baiat foarte serios in ceea ce face. Emanuel, ne-a intregit echipa; pot spune ca acum am armele necesare pentru rezultate de top cu acest trio. Rezultatul de la King of the Hill este unul de exceptie pentru Rogojan, si stiu ca poate mai mult, dar din pacate pauza si ghinionul din prima zi de cursa s-au facut simtite in rezultat. Asteptam cu nerabdare urmatoarea cursa, care o sa fie la Beius – Apuseni Enduro Trophy!” declara Stroisteanu Bart pentru ZonaEnduro.