in ,

Romania, cea mai combativa echipa la International Six Days Enduro

Federaţia Română de Motociclism are plăcerea să vă invite mâine, vineri 5 octombrie, ora 13.00 la sediul Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret din Bucureşti, strada Vasile Conta nr.16, la conferinţa de presă prilejuită de obţinerea Trofeului Watling de echipa României care a concurat la International Six Days Enduro – olimpiada din motorsport.

[adrotate banner=”12″]
International Six Days Enduro este cea mai veche competiţie de off-road de sub tutela Federaţiei Internaţionale de Motociclism, iar la cea de-a 87-a ediţie România a fost prezentă pentru prima dată cu o echipă. Riderii Emanuel “Mani” Gyenes, Alexandru Gârbacea, Marton Szilveszter, Lucian Nega şi Romeo Duicu au format echipa care la finalul celor şase zile de competiţie din Saxonia au izbutit să câştige Trofeul Watling. Acest trofeu a fost înfiinţat de FIM în 1962 şi este acordat la fiecare ediţie a Six Days echipei cu cea mai bună performanţă, care dovedeşte cel mai puternic efort în condiţii adverse, dovedind adevăratul spirit al competiţiei. Printre ţările care au obţinut în ultimii ani acest trofeu, care asemenea celui de la Champions League este transmisibil, se numără şi Statele Unite ale Americii (2005), Noua Zeelandă (2006), Venezuela (2007), Japonia (2008), Argentina (2009), Chile (2010), Norvegia (2011).

Trofeul va fi prezentat în premieră în România mâine la conferinţa de presă organizată de F.R.M. Pe lângă acest trofeu cei cinci rideri români au revenit de la Sachsenring, Germania, şi cu medalii obţinute la individual. Mani Gyenes a obţinut medalia de argint, iar coechipierii săi Marton Szilveszter, Alexandru Gârbacea, Lucian Neaga şi Romeo Duicu, medalii de bronz.

Cu aceasta ocazie, Federaţia Română de Motociclism îl va prezenta şi pe Robert Tompa, românul care s-a clasat pelocul 3 în clasamentul general al Campionatului Mondial de Motocros. La doar 12 ani, Robert a izbutit să obţină cel mai bun rezultat din istoria motocrosului românesc. Pe circuitul de la Sevlievo în etapa organizată în weekendul 25-26 august, Robert Tompa a urcat pe podiumul clasei 65 cmc. Performanţa a venit ca o recompensă după ce i s-a refuzat dreptul de a concura în finala Campionatului European de Motocros.

Foto (c) Calendarul Curselor