in ,

Regimentul 13 trage a treia salva! 30 August – 1 Septembrie 2013

Se spune ca atunci când artileria trage, prima salva e prea scurtă, a doua e prea lungă iar a treia e exact la ţintă. Anul acesta tragem a treia salvă: Între 30.08-1.09.2013 Regimentul 13 aduna toate fortele hard-enduro in Poiana Mărului, jud. Caraş-Severin.

REGIMENTUL 13 2013 - POIANA MARULUI
Acum vreo doi ani existau mai multe echipe mici de endurişti în Timisoara. Majoritatea ne cunoşteam între noi, ne mai întâlneam pe la concursuri de enduro, la circuitul de motocross de la Şag sau pe la diferite ieşiri.

În vara anului 2010, canicula din Timişoara ne-a gonit în weekenduri la răcoarea din Poiana Mărului. Într-o seară, la o bere și discuții despre “rezumatul zilei”, s-a auzit pentru prima dată: “… ce bine ar fii să existe un concurs enduro serios cu baza în Poiana Mărului …”
Ideea aruncată în treacăt a prins rădăcini în mintea tuturor: noi urma să-l organizăm. Așadar începând cu iarna 2011 lucrurile s-au pus în mişcare: ne-am adunat 13 endurişti pentru prima şedinţă … REGIMENTul 13 ENDURO era născut! Apoi bulgărele a început să se rostogolească: şedinţe săptămânale, căutat nume, în ce zonă şi când se va ţine concursul, siglă, tricouri, afișe, regulament, aprobări etc…

Video Regiment 13 CUP 2012 - DLZ Photo

Denumirea de REGIMENT 13 îşi are originea în istoricul Regiment de Graniţă Bănăţean nr13. Fondat în 1767 de austrieci pentru apărarea graniţei de atunci cu Imperiul Otoman, regimentul avea în subordine întregul Banat Montan, fiind format din localnici, oameni aspri de munte, buni cunoscători ai locurilor, potecilor şi drumurilor montane.
În decursul celor peste 100 de ani de existenţă, Regimentul de Graniţă a dat peste 25 de generali şi 200 de ofiţeri şi a luptat în mai multe campanii împotriva Imperiului Otoman şi chiar împotriva armatelor franceze ale lui Napoleon.
Odată cu dispariţia ameninţării otomane din zona Banatului, Regimentul a dispărut în istorie, însă mulţi dintre localnicii din zonă îşi zic încă mândrii “grăniceri”.

Regimentul 13 Campionatul National de Hard Enduro

Astăzi, un alt fel de regiment cutreieră aceeaşi munţi, pe aceleași poteci: Regimentul 13 Enduro -Timișoara. Nu uitati inscrierile pentru Regimentul 13 pe www.regiment13.ro

Preţuri:
100 euro/rider, dacă înscrierea se face până în 16.08.2013
120 euro/rider după această dată
10% reducere pentru cei care au mai participat la o ediţie anterioară a Cupei Regiment 13
ocupanţii locurilor 1,2,3 la ambele clase din anul trecut : fără taxă de participare.

Foto (c) DLZ Photo