in

Podium pentru Sami Dumitru și Ioan Chiujdea pe circuitul de la Sevlievo in Campionatul European de Motocross

Sami Dumitru, la clasa EMX65, si Ioan Chiujdea, la clasa EMX85, au terminat pe podium in prima etapa din din Campionatul European de Motocross, zona de sud-est, desfasurata pe circuitul de la Sevlievo, in Bulgaria.

 Prima etapa din Campionatul European de Motocross (zona de sud-est), la clasele 65cc si 85cc, s-a desfasurat in acest weekend, 16 – 17 aprilie, pe circuitul de la Sevlievo, in Bulgaria. La startul acestei etape au fost si patru piloti ai echipei Top Cross TCS KTM Racing Team, Sami Dumitru si Tudor Balaban luand startul la clasa EMX65, iar Tudor Stefanescu si Ioan Chiujdea, la clasa EMX85.

Etapa din Bulgaria s-a desfasurat in conditii meteo extrem de dificile la temperaturi de 6 – 7 grade Celsius, ploaia si noroiul de pe circuit fiind adversari suplimentari pentru piloti. In prima cursa de la clasa EMX65, Sami Dumitru s-a luptat pentru un loc pe podium cu Efe Okur, pilotul din Turcia terminand in final pe pozitia a treia cu un avans mai mic de doua secunde.

In mansa a doua, Sami Dumitru a avut o evolutie excelenta si a reusit sa se impuna categoric cu un avans de aproape un minut dupa patru tururi. Cu cele 43 de puncte adunate in cele doua manse, pilotul echipei Top Cross TCS KTM Racing Team s-a clasat pe pozitia a doua si incepe campania din acest sezon in Campionatul European de Motocross (zona de sud-est) cu o clasare pe podium.

La aceeasi clasa, Tudor Balaban a avut o evolutie constanta si s-a clasat in prima cursa pe locul cinci, iar in cea de-a doua pe locul 7. Cu un total de 30 de puncte, Tudor Balaban a terminat etapa din Bulgaria pe locul 6 la general la clasa 65cc.

La clasa EMX85, Ioan Chiujdea si Tudor Stefanescu au fost implicati in lupta pentru un loc pe podium in ambele manse, in final Ioan Chiujdea clasandu-se pe pozitia a treia, iar Tudor Stefanescu pe locul patru.

Urmatoarele provocari pentru pilotii echipei Top Cross TCS KTM Racing Team vor fi in primele doua weekenduri din luna mai cand vor lua startul in prima etapa a sezonului din Campionatul Balcanic, programata la Prilep in Macedonia, si apoi vor concura pe teren propriu pe TCS Racing Park (7 – 8 mai) in etapa a doua din Campionatul National de Motocross, aceasta etapa contand si in Campionatul Balcanic de Motocross si in Campionatul European (zona de sud-est) la clasele 65cc si 85cc.

Echipa Top Cross TCS KTM Racing Team este susținută în sezonul 2022 de partenerii ATH moto, Authentic Spirit, EGT România, Cuibul de lemn, Fundația SOS, GSC – Global System Communication și Midocar.