in

Norman Veerbeek, marele castigator al Regiment 13 Challenge 2014

Prima cursa de Hard Enduro, prima participare la Regiment 13 si doar 1 secunda i-a fost deajuns lui Norman Veerbeek sa castige marele premiu pus la bataie de organizatori.

Norman Veerbeek preluand conducerea cursei
Norman Veerbeek preluand conducerea cursei

Chiar daca ploaia si furtuna dinaintea cursei au cam incurcat planurile organizatorilor, acestia s-au descurcat exemplar, asa cum o fac an de an, iar editia 2014 a Regiment 13 Challenge are sa fie una de mare succes.

REGIMENT 13 CHALLENGE 2014

Cel mai rapid pilot al prologului amenajat vineri are sa fie veteranul Martin Volny urmat de compatriotul David Cyprian. Polonezul Lukasz Kurwski obtine pozitia a treia in timp ce Maciej Loboz si Norbert Josza intra in Top5. Marea surpriza, Norman Veerbeek obtine un loc 7 fiind cu putin mai rapid decat Rogojan Emanuel.

Martin Volny - Start Ziua 1
Martin Volny – Start Ziua 1

Zilele 2 si 3 de off-road au sa fie cu adevarat zile de Hard Enduro, cu toate ca pilotii au avut parte de o vreme excelenta, acele cateva zile de ploaie dinaintea cursei solul perfect pentru hard-enduro: ud cat sa nu fie praf, dar in acelasi timp oferind un grip excelent!

Daca ziua 1 pentru Martin Volny, pilotul ce isi apara titlul castigat anul trecut are sa fie una foarte buna, din pacate in ziua 2, cehului ii sare lantul pe o urcare foarte dificila si pierde mai bine de 45 de minute incercand sa scoata lantul dintre pinion si bascula.

REGIMENT 13 CHALLENGE 2014
Norbert Josza-Levente

In timp ce Volny ramane blocat undeva pe la jumatatea traseului, David Cyprian este intr-o continua batalie cu Norman Veerbeek pentru locul 1 in clasamentul general al clasei A. In Check Point 7, olandezul il prinde din urma pe Norbert Josza. Pilotul BGS Motorsport greseste abordarea unei urcari scurte pe stanca.

REGIMENT 13 CHALLENGE 2014

Pana la finalul cursei, Norman Veerbeek reuseste sa fie mai rapid cu o secunda fata de David Cyprian in clasamentul general, lucru ce ii aduce si primul trofeu castigat intr-o cursa de Hard Enduro. A treia treapta a podiumului este ocupata de Norbert Josza-Levente.

REGIMENT 13 CHALLENGE 2014
Podium Clasa A. 1. Norman Veerbeek, 2. David Cyprian, 3. Norbert Josza-Levente

Este ceva extraordinar sa castigi o asemenea cursa. Vin din lumea motocross-ului unde timp de 20 de minute, dai tot ce ai mai bun si mergi cat poti de tare. Hard-Enduro-ul este ceva diferit, am invatat-o pe propria piele! Niciodata nu sti ce obstacol ai in fata, cand sa virezi, cand sa accelerezi. Am savurat fiecare secunda pe motocicleta in aceasta cursa si cu siguranta o sa incerc sa ma integrez cat mai bine in lumea Hard-Enduro-ului,” declara Norman Veerbeek.

Urmatoarea deplasare a intregii echipe ZonaEnduro va fi in 13 Septembrie 2014, in Germania, Vellahn, locul unde se va desfasura cea mai grea si cea mai mare cursa de enduro-cross de pe planeta!