in

Mani Gyenes castiga prima etapa din CNI Enduro Clasic de la Sebis

Week-end-ul trecut Sebisul a gazduit prima etapa a Campionatului National de Enduro, unde Emanuel Gyenes s-a impus in ambele zile de concurs.

mani gyenes SEC 2015 - CNIR CEE ENDURO - ZONAENDURO-97 1024x768 sambata

A fost o cursa care mi-a placut foarte mult. Asa trebuie sa fie un enduro clasic, cu speciale unde nu poti sa ramai blocat si sa se poata face dop. Speciala de enduro a fost una pe placul meu, destul de rapida si foarte tehnica, motocross testul a fost fain dar foarte scurt si acela trebuia sa fie minim de 3 minute. Pe probele de legatura m-am simtit bine si cred ca fiecarui concurent i-a placut,” declara pilotul Vectra Racing.

mani gyenes SEC 2015 - CNIR CEE ENDURO - ZONAENDURO-15 1024x768 sambata

Sambata, Mani nu forteaza foarte tare, fiind la doar 5 secunde ecart fata de locul 2, lucru ce are sa fie “rezolvat” duminica pentru a obtine o victorie fara emotii. “In prima zi nu am dat totul din mine asa ca a fost destul de aproape locul 2 de mine, dar duminica am tras mai tare si am reusit sa castig fara probleme. Jos palaria in fata organizatorilor ca s-au straduit atat mult sa faca un concurs frumos si chiar le-a reusit.

mani gyenes SEC 2015 - CNIR CEE ENDURO - ZONAENDURO-189 1024x768 sambata

La Sebis, Gyenes a alergat pe o motocicleta Sherco, motocicleta primita ca sponsorizare din Ungaria. “Normal in Romania ar trebui sa ma dau pe KTM, deoarece acest SHERCO SE-R FACTORY l-am primit sponsorizare de la Sherco Hungary sa ma dau in Campionatul National al Ungariei, unde, dupa 3 etape sunt lider in clasament. Inainte cu doua zile am hotarat totusi sa merg si aici in Romania, tot cu Sherco. Sincer nu imi pare rau, motocicleta se comporta foarte bine sub mine si mi-a placut la nebunie cum a mers in acest weekend, nici cu KTM nu puteam scoate timpi mai buni.

SEC 2015 - CNIR, CEE ENDURO CLASIC - ETAPA 1 - www.zonaenduro.ro  © ZonaEnduro.ro - www.facebook.com/zonaenduro   www.youtube.com/zonaenduro

Aducand vorba de cursele din Ungaria, unde numarul pilotilor aliniati la start poate fi comparat cu numarul pilotilor de la o editie de Red Bull Romaniacs, Regiment 13 Challenge sau King of the Hill… am facut si o scurta analiza… Avem trasee, dar nu avem piloti! Ceva, undeva, scartaie!

SEC 2015 - CNIR, CEE ENDURO CLASIC - ETAPA 1 - www.zonaenduro.ro  © ZonaEnduro.ro - www.facebook.com/zonaenduro   www.youtube.com/zonaenduro

Diferenta dintre cursele de aici si din Ungaria este destul de mare. Acolo sunt foarte multi concurenti si bine pregatiti, la ultima cursa la care am participat in Ungaria m-am clasat pe locul 3, dar cred ca m-am bucurat mai mult pentru un loc 3 muncit, decat pentru locul 1 la Sebis. Nu au trasee asa faine ca noi, dar totusi sunt multi concurenti si asta imi place mult.