in

Juniorii Romaniei se claseaza pe locul 10 la Cupa Natiunilor!

Juniorii romani s-au intors cu fruntea sus din “groapa cu lei”, dupa cum declara Gabriel Pomana, o ruda a sportivului Iosif Petru, un pasionat de motocross, care si-a asumat voluntar, sarcina de sofer pentru microbusul care a transportat pana in Belgia motocicletele a cinci piloti romani.

Start in Coupe d Avenir

Este vorba despre Aida Cojanu, Cristian Marinescu (clasa MX 65), Iasmina Stan, Andrei Poponut (clasa MX85) si Iosif Petru, (clasa MX Open), care au evoluat pe 3 si 4 octombrie in Coupe de l’Avenir. Fiecare pilot s-a calificat cu succes si a incheiat cele trei manse in care a avut de concurat!

Ca rezultat al evolutiilor individuale, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 10 reusind sa surclaseze echipele Finlandei, Irlandei, Luxemburgului si echipa Belgia II. Prima selectionata a Belgiei a dominat de altfel competitia, surclasand echipele Germaniei si Frantei, demonstrand inca o data ca aceasta tara este “patria motocrosului”.

Putem spune ca aceasta a fost prima cursa adevarata de motocross, restul au fost doar antrenamente”, declara jovial pe drumul de intoarcere in Romania Ionut Cojanu, tatal Aidei Cojanu, micuta motocrosista care a evoluat la clasa MX 65, cu mult curaj, alaturi de baieti! Daca in primele doua manse, Aida a avut parte de mici incidente care i-au taxat pozitia in clasament, in mansa trei ea a trecut linia de finis pe locul 20 din 30 de baieti, un rezultat datator de sperante pentru familia Cojanu, care se gandeste deja la competitii internationale, rezervate insa doar fetelor.

Nici Iasmina Stan, cealalta “amazoana” a Romaniei nu s-a lasat mai prejos, ea reusind in cea mai buna mansa, sa se claseze pe locul 30. Andrei Poponut a reusit un loc 29. De remarcat ca sportivii romani au concurat cu cei mai buni sportivi din cele mai puternice natiuni la motocross, asadar putem spune ca s-au descurcat foarte bine, in conditiile in care in Romania, in putinele curse in care ocazia sa alerge, nu o data s-a intamplat ca Andrei si Iasmina sa aibe doar doi sau trei adversari inscrisi in competitie! “Mi-am depasit toate limitele si am alergat cu infiltratii, in urma unei accidentari din calificari”, spune Andrei Poponut.

Juniorii Romaniei Coupe d Avenir

Revenind la clasa MX65, Cristian Marinescu a reusit drept cea mai buna clasare un loc 25, iar La clasa MX Open, in mansa III, Iosif Petru s-a clasat pe locul 30.