in ,

Alfred Aldea: de la o “coaja” de Suzuki RM la FM Racing, o retea de trei magazine specializate in off-road


La doar 24 de ani, Alfred Aldea, un pasionat de enduro din Alba Iulia se poate lăuda cu performanţe economice deloc neglijabile în această perioadă de recesiune. În doar patru ani, Alfred a reuşit să pună la punct FM Racing, o reţea de trei magazine de piese, echipamente si accesorii pentru off-road, să organizeze în repetate rânduri o şcoală de enduro împreună cu titratul pilot francez Michel Dumoulin dar si să susţină unele dintre cele mai importante competiţii de off-road din România.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă Alfred s-ar fi încăpăţânat să practice enduro pe “coaja de Suzuki RM bătrân de 15 ani”, pe care o avea în 2007. “Tot cădeau piesele de pe el şi comandam altele care ba nu ajungeau, ba ajungeau dar plăteam pentru transport mai mult decât valoarea lor. Aveam 800 de euro puşi deoparte şi m-am hotărât să încep propria afacere în domeniul pieselor şi accesoriilor pentru motociclismul off-road”, îşi aminteşte Alfred. La început, în rafturile magazinului deschis în Alba Iulia nu se găsea prea mare lucru, “două trei seturi de plăcuţe de frână, câteva bidoane de ulei, nişte pinioane, sprayuri de lanţ, câteva perechi de mănuşi şi tricouri”, spune Alfred, dar lucrurile au evoluat rapid. “Mi-am vândut motocicleta şi am băgat toţi banii în magazin”.

Îmi tremureau picioarele când treceau amicii cu motociclete de enduro prin faţa casei, iar eu nu puteam să mă dau pentru că nu aveam motor”, îşi aminteşte Alfred despre primul său sezon în afaceri

Alfred ramane optimist chiar si cand e luat cu SMURD-u. Alarma falsa, ortezele EVS, marca pe care de altfel FM Racing o comercializeaza, si-au facut datoria si Alfred a avut de stat doar doua luni departe de motor

Dar, după cum ştim, mersul pe motor este un factor motivaţional extrem de puternic, deoarece după şase luni, Alfred a strâns bani pentru altă motocicletă, după care a început să facă lucrul care-i place lui cel mai mult: să bage bani în magazin. “De la bun început, ideea a fost să aduc produse cât mai diverse, pe care să şi-le permită cât mai mulţi endurişti. Am descoperit mărci interesante şi deşi la început nu mi-a fost uşor să întrunesc condiţiile financiare pentru comenzile minime, în 2009 aveam deja un stoc de 70.000 de euro”, spune Alfred.

Pentru că tot profitul FM Racing a fost şi este mereu reinvestit, în martie 2010, Alfred a deschis un nou magazin la Deva, unde service-ul este asigurat de faimosul “hăitaş” Pictoru’ şi, după ce a considerat că are destulă marfă pe stoc, a urmat implicarea în susţinerea concursurilor de enduro şi de endurocross. “Majoritatea concursurilor mai importante de endurocros sunt sponsorizate de FM Racing”, spune Alfred. Ediţiile din 2009 şi 2010 ale Enduro Maniaco-Depresiv, Enduro Panorama, etapele de endurocross din aceşti ani de la Zărneşti, dar şi ediţia de anul trecut a XM Raid Buzau au fost sponsorizate de către FM Racing.

Michel Dumoulin, Pictoru’ (Paul Harpa) şi Paul Frăţilă se vor bucura de sprijinul FM Racing în 2011, dar mai este loc pentru încă doi piloţi sponsorizaţi spune ambiţiosul Alfred Aldea.

Standul FM RACING la Enduro Panorama 2

Alfred a avut iarăşi de tras, cine merge pe la curse ştie şi de ce: “La început nu aveam logistica necesară, goleam magazinul, luam inclusiv rafturile, încărcam totul în dubă şi mergeam la concursuri. Încărcam si descărcam duba de nenumarate ori”, povesteşte Alfred. Însă cu această ocazie, FM Racing a reuşit să câştige clienţi si să demonstreze că are o politică de preţuri… maleabilă.

.


.

Şcoală de enduro împreună cu Michel Dumoulin

Michel Dumoulin la Red Bull Romaniacs, capu' la cutie pentru barna lui Nadia Comaneci!Michel Dumoulin la Red Bull Romaniacs, capu’ la cutie pentru barna lui Nadia Comaneci!

Tânărul nostru reporter Dragoş a fost trimis special la una dintre cele trei ediţii ale şcolii FM Racing, aşa că acest capitol vă este cu siguranţă familiar. Andrea Goga, Răzvan Avramescu, Dani Oţil, Ovidiu Turcea (XM Raid) sau Ene Ştefan (Stef EMD) sunt doar câţiva dintre enduriştii care au plecat mulţumiţi de la şcolarizarea cu Michel. Tot în 2010, FM Racing a susţinut participarea lui Michel si a lui Pictoru’ pentru a participa la Red Bull Romaniacs la clasa Expert Single, cei doi piloţi ocupând locurile cinci si respectiv şase. Doar ghinioane de ordin tehnic, un furtun spart şi un lanţ intrat după basculă l-au împiedicat pe Michel Dumoulin să obţină locul întâi!

Un nou sezon de off-road, un nou magazin moto in Cluj Napoca
La începutul acestui an, au început demersurile pentru deschiderea magazinului FM Racing Cluj Napoca. “Având un prieten la Cluj, Mic Felea Raul, l-am întrebat dacă nu voia să lucreze într-un magazin moto şi văzând că era de acord, am început să caut un spaţiu, să comand marfa, iar într-o lună, magazinul era deschis. Să nu vă aşteptaţi aşadar la o fată drăguţă care să te îmbie la o cafea, ci mai degrabă la un tip care te aşteaptă cu o şurubelniţă sau o dinamometrică în mână”, avertizează Alfred cu privire la ce se… petrece în magazinele FM Racing. “Tot personalul nostru este specializat şi poate răspunde la orice întrebare despre motociclete de offroad, piese si echipamente. De altfel băieţii au experienţă în cursele de enduro şi de rally raid.”, punctează Alfred.

FM Racing reprezinta în România firme cunoscute, precum MICHELIN, FLY RACING, WRP,  MINO MX, FMF, THOR, ONEAL, ALL BALLS, MINO MX, SUPERSPROX.  FM Racing este dealer recunoscut pentru mărcile de motociclete Suzuki, Yamaha, Kawasaki KTM dar şi pentru Motorex, Motul, Putoline, Cycra, Pirelli, Hiflofiltro, Akrapovic sau Pro X.

În primul rând, FM Racing este o pasiune şi doar apoi afacere. Poate şi de aceea, în magazinele FM Racing veţi găsi tot ce aveţi nevoie pentru a practica enduro sau motocros, de la echipamente pentru copii şi adulţi, la consumabile şi accesorii moto care include şi ultimii rulmenţi şi ultimele şaibe din motor”, spune Alfred Aldea.

 

Planuri pentru actualul sezon
Vrem să organizăm cel puţin şapte sau opt ediţii ale şcolii de pilotaj FM Racing. Prima ediţie va avea loc la Odorheiu Secuiesc între 8 şi 10 aprilie, deja avem un grup de endurişti care au confirmat participarea. Dorim apoi să sprijinim participarea mai multor piloţi români la Red Bull Romaniacs dar şi în campionatele naţionale de enduro si endurocros”, spune Alfred Aldea, un tânăr întreprinzător care a înţeles delicatul dar favorabilul raport ce se creează între susţinerea sportului şi succesul într-o afacere moto.

Click aici pentru datele de contact ale celor trei magazine FM RACING.

 

 

FM Racing Alba Iulia

 

 

FM Racing Cluj Napoca

 

Alfred Aldea: de la o “coaja” de Suzuki RM la FM Racing, o retea de trei magazine specializate in off-road | DirtBikeZone.ro