in

“Double win “ pentru Vlad Neaga în etapa a II-a de CN Supermoto

Vlad Neaga, cel mai tanar sportiv  titrat in Supermoto-ul romanesc, legitimat la CS Dumbrăviţa, a participat sâmbătă şi duminică la Arad, la a doua etapă de Campionat Naţional de Supermoto. Ca si la prima etapa, la startul competitiei au participat si cei mai buni doi piloti din Ungaria.

vlad neaga supermoto podium

Sambata, Vlad a dominat sesiunea de calificari obtinand cel mai bun timp – 56,662 s/tur.

Plecat din pole position, duminica, in prima mansa, Vlad a fost depasit la start de cei doi piloti din Ungaria. Imediat a reusit  sa recupereze o pozitie dar din pacate in turul trei a cazut, pierzând timp preţios până la revenirea în cursa (circa 20 sec.)

Tot ce a urmat de aici a ţinut de domeniul spectacolului motociclist. Timp de opt ture, Vlad a reuşit, printr-o mobilizare şi voinţă exemplară, să ajunga al treilea, apoi în următoarele ture a recuperat al doilea loc, reuşind în ultimele trei tururi să revină în fruntea cursei, pe care a şi câştigat-o. Motivaţia lui Vlad de a reveni în cursă ca învingător a fost atât de puternică, încât fiecare tur a constituit în sine un spectacol, dotat şi cu dramatism, care a ţinut spectatorii cu sufletul la gură. Concentrarea, forţa, speculaţia cu inteligenţă a slăbiciunii şi a greşelii adversarului, l-au făcut pe tânărul pilot să înainteze, pas cu pas, pe podiumul campionilor.

Audienţa a apreciat întreg efortul, răsplătindu-l pe Vlad cu aplauze prelungite.

vlad neaga supermoto

Manşa a II-a s-a anunţat şi ea interesantă , mai ales că unul dintre sportivii unguri a incercat din rasputeri sa se tina in plasa lui Vlad. Nu a avut nicio sansa sa-i tina piept campionului roman, acesta distantandu-se vizibil si castigand fara probleme. La final, Vlad a fost urmat de Sandor Vermes(Ungaria), Benjamin Onodi(Ungaria) si Sorin Traistaru(Arici Supermoto).

Dubla victorie în această a doua etapă pentru Vlad Neaga, actualul campion naţional de Supermoto şi primele puncte adunate în campionat. Vă reamintim că Vlad Neaga, în prima etapă de Campionat a fost forţat să abandoneze, din motive tehnice.