in

De la motocross la supercross e doar un pas! Organizatorii Motocross CUP au alergat la Miercurea Ciuc, in primul concurs de supercross din Romania!

Sambata, 10 octombrie, in apropierea orasului Miercurea Ciuc, langa localitatea Misentea Ciuc, intr-un peisaj pitoresc, s-a desfasurat Mandula MX CUP, concursul integrand si o sectiune dedicata in premiera spectaculoasei discipline a supercrossului!

Motocross CUP 2Pentru cei mai putin familiarizati cu ceea ce inseamna supercross, aceasta este o disciplina derivata din motocross, care se desfasoara pe un circuit mai scurt, mult mai tehnic si mai solicitant fizic, datorita trambulinelor abrupte si obstacolelor artificiale intre care pilotii de abia au timp sa isi mai traga sufletul! Intrucat Motocross CUP a plecat de la pasiunea a doi sportivi pentru motocross, Adrian Raduta si Ciprian Popescu, cei doi rideri au raspuns provocarii lansate de cei de la Mandula MX , liderul echipei Top Cross TCS deplasandu-se la circuit insotit si de Virgil Corbea.

Adrian Raduta Top Cross TCS

A fost o cursa foarte frumoasa, pentru mine, cu o buna atmosfera de concurs. Am alergat cu mare placere, relaxat, mai ales pentru ca am venit doar in calitate de pilot si nu am avut alt stres organizatoric. M-am bucurat mult ca s-au adunat sportivii buni de la noi din campionat, pe de alta parte imi pare rau ca au lipsit cativa sportivi, fratele meu Julian, Ionut Corbea sau Mihai Stoichescu. Pentru mine a fost o cursa de antrenament, mai am mult de recuperat, dar sunt foarte multumit de cum merg lucrurile chiar daca pentru genunchiul meu a fost cam mult pentru o singura zi si ma resimt si acum”, spune Adrian Raduta, care a alergat in total 3 manse si patru antrenamente, clasandu-se al doilea in cursa de supercross, si al treilea in cea de motocross.

Cabal George, un alt tanar pilot care evolueaza in afara tarii, in campionatul german ADAC MX Masters, concurand in Motocross CUP de cate ori are ocazia, a castigat ambele intreceri, atat la motocross cat si la supercross!

Raduta vs Cabal MX1 vs MX2
Supercross-ul este foarte frumos, dar foarte solicitant, mai ales ca mansa de supercross s-a desfasurat la sfarsitul zilelor si pot spune ca eram la capatul puterilor. Dar, cum scopul nostru a fost cel de a ne simti pur si simplu bine pe motor, pot spune ca m-am intors incantat de la Miercurea Ciuc”, spune Virgil Corbea.

kristzian tompa SX

La fel de incantat de eveniment este si Ciprian Popescu, liderul Dual Racing recunoscand sportiv ca i-a lasat pe cei mai tineri sa infrunte circuitul de supercross. “Cu siguranta, anul viitor vom vedea si o competitie de supercross in Motocross CUP, la Ciolpani, la fel cum suntem in discutii cu organizatorii Mandula MX & SX pentru organizarea unei etape a Motocross CUP pe circuitul din apropiere de Miercurea Ciuc”, spune experimentatul pilot si organizator care a alergat insa fara probleme in mansele de motocross.

Ciprian Popescu
Distractia s-a terminat insa pentru Ciprian Popescu si Adrian Raduta, cei doi sportivi concentrandu-se acum pe organizarea ultimei etape din acest an a Motocross CUP, programata pe 24 octombrie, la Sfantu Gheorge. Dupa ce si-a asigurat participarea in europeanul de motocross alaturi de echipa belgiana Grizzly Yamaha, Krisztian Tompa este nerabdator sa arate de ce este in stare pe circuitul sau de casa!