in , ,

David Cyprian și Zdenek Cyprian, tata si fiu, se bat pentru titlul HEPN 2013

David Cyprian și Zdenek Cyprian, tată și fiu, se luptă pentru obținerea locului întâi la clasa Expert a celei de a treia ediții a Hard Enduro Piatra Neamț.

Graham Jarvis HEPN 2013 - DLZ Photo
© DLZ Photo

Cehii se află pe primele două locuri în clasamentul general după prolog și zilele din munți, iar sâmbătă vor concura pe muntele Cozla pentru a vedea cine este mai rapid în hard enduro, tatăl sau fiul. În clasamentul general, înainte de startul în ultima zi, pe cei doi îi despart doar trei minute. Locul trei la general după trei zile este ocupat de Emanuel Rogojan, iar top cinciul este completat de Norbert Jozsa și Radu Sărdărescu.

Rogojan Emanuel HEPN 2013 - DLZ Photo

© DLZ Photo

Graham Jarvis continuă demonstrația de forță și își păstrează poziția de lider dobândită încă de la Prolog. Riderul Husaberg s-a bucurat de traseul celei de a doua zile din munți, porțiunile stropite de ploaie fiind pe placul britanicului și mai puțin pe cel al adversarului său direct, cehul Volny Martin. Hanus Ratislav a izbutit să recupereze vineri din handicapul pe care îl avea față de Gary Daniels și acum ocupă locul trei la clasa Pro, în timp ce britanicul a ajuns pe patru. Top cinciul la cea mai dificilă clasă din concurs este completat de Zsolt Varga – riderul în vârstă de doar 17 ani.

Martin Volny HEPN 2013

La Hobby, Vladimir Dascălu este lider înainte de manșa de pe Cozla având un avans de peste 30 de minute față de ocupantul locului doi Florin Ivasc.

Astăzi, sâmbătă 14 septembrie, în ultimul act al HEPN 2013 toate cele trei clase (Pro, Expert, Hobby) vor parcurge începând cu ora 09:30 un traseu amenajat pe muntele Cozla, iar la sfâriștul ultimului tur fiecare rider va urca pe hotelul aflat în construcție pentru a-și trece în palmares un finiș la hard enduro-ul straight from the city. Primii la start în această dimineață vor fi cei de la Hobby urmând clasa Expert și la final cei de al Pro. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 20:00 în cadrul party-ului organizat tot pe Cozla.