Singur, impotriva tuturor. Mani Gyenes despre ISDE 2016

by Mos Paul 0

Anul acesta se pare ca Romania a fost reprezentata de un singur om, din dorinta si spiritul de competitie a acestuia. El este Emanuel Gyenes si anul acesta a muscat din aurul ISDE-ului!

reprezentand-romania-la-isde-2016-emanuel-gyenes

Chiar daca fara pic de pauza intre curse, Raliul Marocului unde Mani termina pe locul 19 in clasamentul general din cauza unui lant buclucas, (sa fie „Anul Lantului” in zodiacul Enduro?) cu trei zile de pauza din care 2 au fost la volan, pilotul sustinut de Autonet reuseste sa obtina si cel mai bun rezultat al sau la ISDE! „Ma bucur foarte mult ca am avut sprijinul financiar pentru a participa inainte de Dakar la Raliul Marocului. Aici am reusit sa testam suspensia si KTM-ul 450 Rally Replica. Din pacate am avut mici probleme si in final m-am clasat pe locul 19 la general.

emanuel-gyenes-raliul-marocului-2016

Din Maroc in Spania, la volan – 1800km

Dupa un drum lung, din Maroc in Spania, ma astepta motocicleta de enduro: un KTM 350 EXC-F. A trebuit sa ma obijnuiesc cu motorul in 4t pentru ca la enduro tot timpul m-am dat pe 2t. Am avut de parcus 1300km! Traseele au fost cu multa piatra, sectiuni destul de rapide si speciale lungi. Din pacate nu am apucat sa le parcurg pe jos, timpul dintre curse fiind foarte scurt. In primele doua zile am fost bolnav, am facut si febra, dar totusi la finalul cursei am reusit sa imi obtin prima medalie de aur la un ISDE dupa cele de argint din Chile 2007, Germania 2012, Sardinia 2013 si Slovacia 2015.

isde-2016-mani-gyenes

O intrebare pe care toata lumea si-a pus-o si o intrebare destul de prezenta in mediul online: unde e echipa Romaniei de la ISDE? „Anul trecut pentru participarea Romaniei la ISDE eu m-am ocupat de echipa pentru a fi prezenti ca natiune. Costurile nu au fost atat de mari si am reusit sa obtinem un loc 17, ceea ce nu a fost rau avand in vedere bugetul pentru acesta competitie avut de restul tarilor. Acum, nici FRM nici alti piloti nu m-au intrebat daca facem echipa asa ca am hotarat sa vin singur.

paddok-isde-spania-2016-mani-gyenes

Chiar daca i s-a oferit sprijin finainciar si tehnic din partea Federatiei Maghiare, Mani a ales sa reprezinte Romania la „Olimpiada de Enduro”. „Tot sezonul m-am dat in Ungaria, in campionatul de Enduro si Endurocross. Am castigat ambele campionate, iar acum sunt intr-o stransa legatura cu Federatia Maghiara. Mi-au propus sa concurez pentru ei la ISDE, dar i-am refuzat pentru a participa individual. Doar asistenta tehnica am primit-o din partea lor, dar acest serviciu l-am platit. Anul viitor International Six Days Enduro o sa fie in Franta si tare m-as bucura sa avem o echipa…

isde-2016-spania-mani-gyenes

isde-2016-spania-mani-gyenes

Lets Ride Graphics - Custom Decals