Putin peste 5 minute intre David Cyprian si Jozsa Norbert-Levente dupa 4 zile extreme la enduroPANORAMA

by Mos Paul 0

Foto: FRM – Marius Dinca –
www.mariusdinca.xyz

Batalia pentru prima treapta a podiumului la enduroPANORAMA 2019 s-a dat intre cehul David Cyprian (JD191 Gunnex Team) si romanul Jozsa Norbert-Levente (Master Bike Cluj). Putin peste 5 miunte i-au trebuit celui din urma iasa invingator.


Foto: FRM – Marius Dinca –
www.mariusdinca.xyz

O singura greseala a facut Norbi chiar in prima zi de concurs, greseala ce l-a costat aproximativ 10 minute, dar o greseala de care tanarul din Cehia a stiut sa profite din plin chiar daca si pentru David lucrurile nu aveau sa fie atat de roz pe durata intregii curse. “Joi, in prima zi de cursa m-am clasat doar pe locul 7, ceea ce m-a plasat cu 10 minute in spatele lui David Cyprian. In urmatoarele doua zile, am tras cat am putut de tare sa recuperz timpul pierdut. Am castigat aceste doua zile, dar din pacate nu am putut sa recuperez pentru a-l depasi pe David, care a avut un ritm foarte bun pe durata intregii competitii. Anul acesta enduroPANORAMA a fost un mini Romaniacs cu un traseu lung si foarte solicitant. Vreau sa multumesc celor care ma sustin Master Bike Cluj, Szinker-srl, L&A, X-Grip, Grenzgaenger, Lets Ride Graphics, Forma, Enduro Expert, CZ Chains Romania, Liqui Moly Romania, Ufoplast si nu in cele din urma celor care ne-au sustinut pe traseu!” declara Norbert pentru Zona Enduro.


Foto: Seba Popescu –
https://www.facebook.com/SebEscuPhoto/

Nici David Cyprian nu a fost lipsit de evenimente la enduroPANORAMA 2019, dar se pare ca prima zi in padure i-a priit si terminat-o pe primul loc. In a doua zi era sa ramana fara benzina in padure. “Am avut un parcurs excelent la enduroPANORAMA, in prima zi am reusit sa imi creez un avantaj destul de mare in fata lui Norbi. Ziua cea mai lunga a fost cu emotii pentru mine, avand probleme cu benzina si pe finalul cursei a trebuit sa inchid gazul pentru a trece linia de finish, ceea ce m-a clasat pe locul 2.”

Hotarat sa isi recupereze timpul pierdut, David a tras tare in ziua cu numarul trei, dar se pare ca peripetiile nu s-au incheiat pentru el: “Am plecat al doilea in a treia zi si am reusit sa il depasesc pe Norbert, chiar sa castig minute bune, dar pe finalul cursei, am spart Tubliss-ul. Nu mai puteam continua, dar am decis sa repar defectiunea si sa termin si ziua cu numarul 3, chiar daca am pierdut din nou timp mult pe traseu.”


Foto: FRM – Marius Dinca –
www.mariusdinca.xyz

Chiar daca Norbi are doua zile castigate si are sa o castige si pe cea din urma, David Cyprian nu a alergat haotic, toata ziua stand aproape de Norbert si Martin Volny, ceea ce in final i-a adus locul intai in clasamentul general. “Ultima zi a fost una de viteza, cu mult noroi. Am decis sa nu fortez si de la start pana la finish am tinut aproape de Norbi si de Martin. Mi-a placut foarte mult editia de anul acesta si traseul pregatit de organizatori!”
Lets Ride Graphics - Custom Decals