OSSA 300i – Viitorul enduro-ului?

by Mos Paul 0

Marca OSSA, bine cunoscuta in domeniul Trial-ului pentru motocicletele high-end, lanseaza prototipul OSSA 300i Enduro. Bestia este o motocicleta in doi timpi cu injectie directa si multe alte specificatii care fac deja competitia sa tremure…OSSA 300i Enduro 2013 1

Producatorul spaniol isi anunta revenirea in disciplina Enduro cu o motocicleta construita parca in alt univers, OSSA 300i. Dupa revolutionarul OSSA TR280i, OSSA isi prinde rivalii cu garda jos lansand OSSA 300i. Dar hai sa vedem ce-i atat de spectacolos la aceasta motocicleta pentru ca de laudat am laudat-o si probabil o sa o laudam in continuare.

Noua OSSA 300i Enduro vine cu un cadru extraterestru avand amortizorul plasat pe centrul motocicletei. Suspensia fata ca si amortizorul spate, este Öhlis, deci performante maxime! Cutia filtrului de aer este V-Force3, iar evacuarea este amplasata ca prin minune sub sa, deci avem de a face cu o motocicleta ingusta, asemeni unei motociclete electrice, dar cu puterea unui 300 2t!

OSSA 300i Enduro 2013 5

OSSA nu foloseste injectia BRP E-TEC care dupa cum bine se stie necesita o reglare precisa si injectoare destul de scumpe. OSSA a ales injectia dubla, dezvoltata de Kokusan. Primul injector este plasat in spatele cilindrului trimitand benzina spre bujie, in timp ce al doilea este amplasat in asa fel incat sa trimita benzina in carter. Acest proces, declara Kokusan, combinat cu sistemul electronic al aprinderii face ca benzina sa nu mai fie arsa  daca nu este nevoie, plus ca puterea si cuplul unui 2 timpi devine asemeni unui 4 timpi cu injectie directa.

Uraganul OSSA Enduro 300i trebuie sa intre in productie in scurt timp, iar prin 2013 am putea vedea si primele teste facute cu motocicleta. Cu noul OSSA 300i, viitorul enduro-ului cu siguranta va straluci pentru ca marii producatori trebuie sa raspunda acestei provocarii.

Lets Ride Graphics - Custom Decals