Medalii de aur pentru Robert Szakacs si Varga Zsolt la Sea 2 Sky 2018

by Mos Paul 0

Chiar daca aceasta editie Sea 2 Sky nu a fost organizata in parteneriat cu Red Bull, pilotii nu au simtit nicio diferenta intre editia precedenta si cea de anul in curs, poate in media am simtit lipsa clipurilor atent create de Red Bull Media House.

Varga ZSOLT – Foto: OmG @omgmancam

La clasa PRO ne-au reprezentat Varga Zsolt si Robert Szakacs, cei doi reusind sa duca motoarele pana la 2365 metri pe un traseu de 85 km format in totalitate din piatra!

Robert Szakacs Foto: @omgmancam

Primele doua zile nu pot spune ca au fost pe placul meu.” Declara Varga Zsolt pentru Zona Enduro. “Beach Race-ul a fost un motocross pe plaja, in nisip, iar Forest Race-ul destul de scurt, dar plin de piatra, majoritatea format din poteci unde nici nu puteam sa ne ridicam in scarite. Atatea pietra nu am vazut in viata mea!! In ultima zi am inceput inca de la start sa depasesc piloti, iar in ultimii kilometri unde cursa a devenit cu adevarat grea si tehnica, am reusit sa depasesc inca un grup de rideri, clasandu-ma pe locul 13. Ziua de Sambata a fost total diferita de ce avem noi in Campionatul National de Hard Enduro, fara zone de respiro si din nou, plin de piatra, dar cu un grip extraordinar, chiar si fara crampoane, cum majoritatea riderilor au ramas. La anul vreau sa revin si sa termin in Top10.

Varga Zsolt. Foto: @omgmancam

Pentru pilotul Master Bike Cluj, totul a mers foarte bine pana inainte cu 5km de linia de Finish. Aici o ploaie combinata cu un vant rece au facut ca atingerea cotei de 2365 metri sa fie foarte dificila. De pe locul 31, Robi a reusit sa depaseasca 10 piloti, ajungand pe 21 la finalul cursei. “Am avut de infruntat un traseu foarte dificil, iar adversarii au fost pe masura. Din pacate ploaia ce m-a prins pe munte, cobinata cu vantul m-a stors de puteri. Traseul a devenit brusc si mai greu, dar ma bucur pentru rezultatul obtinut.

Robert Szakacs. Foto: Wayne OrslerLets Ride Graphics - Custom Decals