KTM trimite motocicletele din „categoria grea” la Red Bull Romaniacs 2017

by Mos Paul 0

Doi veterani ai raliului, Gerhard Foster si Chris Birch, vor sa ajunga la finish pe doua motociclete cu motoare bicilindru, care pot fi caracterizate ca modele de travel enduro si care intra la „categoria grea”.

Red Bull Romaniacs are reputatia celui mai dificil raliu hard enduro din lume, ridicand constant standardele in enduro extrem. Riderii si motocicletele fie au fost stoarse de forte, fie au progresat de la o editie la alta. Anul acesta, la startul de pe 25 iulie, vom vedea doua prezente cu totul neobisnuite, care vor sa dovedeasca ca in enduro extrem „totul e posibil”.

Atat Chris Birch (Noua Zeelanda), cat si Gerhard Foster (Germania) sunt rideri de clasa Gold (cel mai dificil traseu din raliu), dar anul acesta s-au gandit sa incerce traseele din Transilvania cu doua motoare biciclindru, astfel incat in 2017 ii vom vedea la clasa Iron. Birch, castigator al Red Bull Romaniacs in 2010, va rula cu un KTM 1190 Adventure modificat, cu care va strabate si drumul de la Mattighofen (Austria) pana la Sibiu.

Gerhard Foster va rula cu un BMW R nineT (1200) bazat pe prototipul Touratech R9X 7. Germanul este fost pilot de uzina BMW si a terminat de cinci ori in top 10 Red Bull Romaniacs, la clasa Gold.

Ambii rideri sunt traineri profesionisti de enduro, iar motocicletele sunt pregatite special de KTM, respectiv Touratech.

Ramane insa intrebarea: vor ajunge la finis?

Lets Ride Graphics - Custom Decals