Jozsa Norbert-Levente la prima sa cursa in Campionatul Mondial de SuperEnduro

by Mos Paul 0

Norbi a facut pasul in lumea mare a motociclismului, acum alearga intr-un campionat recunoscut la nivel mondial si anume Campionatul Mondial de SuperEnduro organizat de Federatia Internationala de Motociclism!

Weekend-ul trecut, alaturi de echipa TM din Germania, Norbi a pasit pe aceeasi arena cu Taddy Blazusiak! „A fost o zi foarte interesanta pentru mine, mi-a placut fiecare minut. Dimineata in time practice unde esti cronometrat si concurezi pentry Top 14 pentru a intra in finala mi s-a rupt lantul de la motor. Cu ajutorul echipei mele, si lui Mihai Birca, am rezolvat foarte repede problema si am putut sa continui cursa si sa ma calific in finale. Multumesc echipei, faradecare mi-ar fi fost foarte greu. Finalele nu au fost prea stralucite pentru mine, eu clasandu-ma pe pozitiile 11-13.

Din pacate pentru pilotul Master Bike Cluj orele de acomodare cu motocicleta au fost doar de 5, iar oricat de talentat ai fi, nu e tot una sa schimbi KTM-ul de acasa cu un altul de imprumut; in cazul de fata vorbim de un TM, o motocicleta in 4 timpi si cu o ciclistica total diferita fata de motocicleta ce l-a pus pe Norbi la final de sezon in topul clasamentelor de Hard Enduro! „Inca am numai 5 ore pe noua motocicleta si nu sunt obisnuit cu ea in 100%. Sunt fericit ca am ajuns pana finale. Din pacate nu am un loc de antrenament pentru SuperEnduro, iar totul este conditionat de starea meteo, dar pana la urmatoarea cursa din Germania pe 6 Ianuarie sper sa imi pot imbunatati rezultatele!

Hard Enduro vs. SuperEnduro. Am fost curiosi sa vedem diferentele si asemanarile, pentru ca pe Youtube toti spunem… „A, 2-3 ture si gata cursa…” „La hard enduro te dai o zi intre 4-6 ore, cu portiuni mai rapide, cu portiuni tehnice, lente, dar cateodata dam de traseu foarte intensiv si, totusi exista portiuni unde ne putem trage suflul. In contradictoriu, la SuperEnduro in 8 minute trebuie sa dai tot ce poti, iar traseul este foarte obositor pentru ca obstacolele sunt foarte apropiate, deci la intensitate maxima!

Planurile lui Norbert pentru viitor sunt terminarea Campionatului Mondial de SuperEnduro si bineinteles Campionatul National de Hard Enduro. „As vrea sa pot participa la toate evenimentele Red Bull: Romaniacs, Erzbergrodeo, Sea to Sky poate si 111 Megawatt, dar astept cu nerabdare prima cursa a sezonului de Hard Enduro, King of the Hill Hard Enduro pentru ca prologul acestei cursei este unul de SuperEnduro foarte similar cu ce trait sambata trecuta.








Lets Ride Graphics - Custom Decals