Jarvis abadoneaza Romaniacs! Clasa Gold dominata de trioul Wade Young, Manuel Lettenbichler și Jonny Walker

by Mos Paul 0

Peisaje și experiențe memorabile în a doua zi de off-road.

Joi, 26 iulie, în cea de a doua zi de off-road concurenții au luat startul deasupra norilor, s-au duelat în cadre naturale epice și au rulat prin clădirile și tunelele unei foste mine. La sosirea din Lupeni am asistat și la unul dintre cele mai strânse finișuri din istoria Red Bull Romaniacs. După 116 km ecartul dintre Wade Young, câștigătorul zilei, și Jonny Walker a fost de doar 42 secunde.

(c) Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Prima zi de off-road a fost una care i-a stors de puteri pe concurenți, unii dintre ei ajungând în miez de noapte în stațiunea Straja, locul bivuacului. Ploile au transformat traseul dintr-unul dur, într-unul dus mai departe de limita extremului și în a doua zi organizatorii au fost forțați să mai scurteze din traseul gândit inițial. Chiar și așa, lucrurile nu au fost simple pentru cei de la Gold și Silver. Primii rideri de la clasele care rulează pe cele mai dure trasee din raliu, au izbutit să concureze pe soare și chiar să ajungă în zone care începuseră să se usuce, însă marea majoritate au avut parte de ploaie torențială și în a doua zi.

Lets Ride Graphics - Custom Decals
(c) Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Cu un start la 1.500 de metri altitudine, traseul a oferit o sumedenie de peisaje care îți taie răsuflarea și a fost presărat de urcări abrupte și lungi, pline cu piatră și rădăcini. La jumătatea zilei, chiar înainte să ajungă la service point, riderii au rulat printr-o clădire abandonată, pe care au părăsit-o sărind printr-o fereastră, spre deliciul spectatorilor.

(c) Tibi Hila

Clasa Gold a fost dominată de trioul Wade Young, Manuel Lettenbichler și Jonny Walker. Mini Letti, cum i se spune germanului al cărui tată câștiga Red Bull Romaniacs în 2009, a pornit primul pe traseu, după ce a câștigat etapa de miercuri. A fost depășit de cei doi, pentru ca în final să ajungă aproape în același timp cu Wade Young la finiș. După verificarea timpilor, clasamentul etapei a doua îl are în frunte pe Wade Young, urmat la doar 42 de secunde de Jonny Walker și de Manuel Lettenbichler la 2 min 59 sec.

În urma victoriei din ziua a doua, Wade Young a devenit și lider la general, cu aproximativ 250 de km înainte de finalul raliului. La general, concurentul sud-african este urmat de Manuel Lettenbichler și Jonny Walker.

Red Bull Romaniacs 2018 (c) Predrag Vuckoviv

”Am avut o zi bună, destul de grea și cred că nu am ales cele mai bune pneuri. Dar mă simt bine și aștept următoarele zile. Traseul prin clădiri a fost spectaculos și mă bucur că am avut ce să le arătăm celor care au venit să ne privească.” – Wade Young

A fost o zi bună per ansamblu. Am avut un ritm bun dimineață și am încercat să îi prind pe Manuel și Wade, am reușit și am rulat împreună în a doua parte a zilei. Am făcut totuși cam multe greșeli pe câteva urcări și ei s-au îndepărtat. Nu i-am mai putut prinde. A fost un traseu dur astăzi. Ni s-a spus că va fi ușor, dar nu știu la ce s-au referit.”Jonny Walker

”Chiar înainte de service point a fost o urcare unde eu, Jonny și Wade, am ajuns împreună. Chiar dacă am fost al treilea, am reușit să îi depășesc acolo. A fost o urcare dură dar m-am descurcat. În clădiri este foarte alunecos, însă este distractiv. Nu a fost de loc o zi în care să ai timp să îți mai tragi răsuflarea și asta mai ales datorită luptei cu Wade și Jonny.” – Manuel Lettenbichler

Red Bull Romaniacs 2018 (c) Predrag Vuckovic

Emanuel Gyenes se află pe locul trei în clasamentul general de la Silver, după cele două zile de off-road, deși în etapa a doua a pierdut destul de mult timp din pricina unei greșeli făcute pe o urcare cu multe rădăcini.

Red Bull Romaniacs (c) Mihai Stetcu

Ziua a treia este una care duce plutonul din Valea Jiului către Sibiu, riderii urmând să treacă prin trei județe : Hunedoara, Alba și Sibiu. Cu service pointul stabilit în zona numită Mărtinie, traseul este gândit să îi ducă pe concurenți pe trasee folosite chiar și în 2004, când s-a desfășurat prima ediție a raliului.

Red Bull Romaniacs (c) Attila Szabo

Vor fi urcări și coborâri de speriat, zig-zaguri fără sfârșit și cărări extrem de sinuoase.

Ediția 2018 se va termina sâmbătă, 28 iulie, cu un finiș epic pe dealul Gușterița din Sibiu. Showul va începe în jurul orei 11.30.Lets Ride Graphics - Custom Decals