in

Dakarul is ia tributul. Paulo Goncalves, o legenda a raliului Dakar moare.

În vârstă de 40 de ani, Paulo a murit după ce a căzut de pe motocicletă în timpul Raliului Dakar.

După accident, medicii au sărit imediat să îi acorde primul ajutor. Paulo a fost transportat apoi la spital, acolo unde a fost declarat decesul.

Oficialii Raliului Dakar sunt în stare de șoc și au făcut anunțul public pe pagina lor oficială de Twitter, acolo unde fanii au adăugat sute de mesaje de condoleanțe pentru familia motociclistului portughez.

Paulo Goncalves a încheiat cursa din cadrul Raliului Dakar în primii 10 concurenți de patru ori de-a lungul carierei sale.

Totodată, în 2015, acesta s-a clasat pe cea de-a doua poziție a cursei din Dakar in spatele lui Marc Coma.

Era considerat un veteran al circuitului, fiind prezent la cea de-a 13 ediție.

La kilometrul 276 al Raliului, sportivul a căzut cu motocicleta și a rămas inconștient la pământ. În momentul în care a fost preluat de medici, Paulo intrase deja în stop cardio-respirator.

Paulo Goncalves, pilotul numărul 8, a fost victima unei căzături la kilometrul 276. Medicii au aterizat cu un elicopter la locul accidentului, dar pilotul era inconștient și suferise un stop cardiorespirator. După mai multe încercări de resuscitare, pilotul a fost dus la spital unde s-a confirmat decesul”, au transmis organizatorii evenimentului printr-un comunicat, potrivit Mundo Deportivo.