CNI Supermoto – Etapa INCENDIARA la Arad, 3 din 3 pentru Ariciu, ghinion total pentru Cristi Dragos

by Mos Paul 0

Etapa a III-a din Campionatul National de Supermoto s-a tinut la Arad, pe circuitul Vik Power organizata de cluburile Arici Supermoto, Lupo Racing Timisoara si Las Vegas Arad cu sprijinul Federatiei Romane de Motociclism.

Asa cum am prevazut si in articolele trecute analizand timpii obtinuti de supermotarzi in antrenamente, bataliile se dadeau la zecimi de secunda diferenta intre Sorin Traistaru si Mircea Donceam la clasa SM SOpen, iar la Hobby Cristi Dragos lupta pentru titlul de Campion National. Intre manse la Arad, nu doar rotile motocicletelor scartaiau. “Cazandu-ma” la standul lui Ariciu dintr-o data simt miros puternic de cauciuc ars, era Ramona Rusu ce strunea la mare arta un BMW, parcurgand toata partea de asfalt in drift!

  

Asadar ziua de duminica se anunta a fi incendiara, avand in vedere si bataliile duse de cei mai mici la SM 65/85 si Juniori II si Juniori III.

Pe un soare arzator la Arad cea mai asteptata cursa a fost cea de la clasa PRO, unde Mircea Doncean nu a reusit sa profite de pozitia 1 pe grila de start pentru a incheia etapa victorios. In prima mansa Sorin Traistaru este pe primul loc urmat de Doncean, iar pe locul 3 Bogdan Perte. In mansa 2, pilotul sustinut de Ionel Pascota reuseste sa conduca 3 ture dupa care este depasit de Ariciu. Pilotul aradean urmand apoi sa isi mareasca avantajul si totodata oferind un spectacol pe cinste publicului prezent. Fiecare linie dreapta era un power-whelie bine savurat de cei de pe margine. Locul 3 ii revine lui Bogdan Perte.

                     

Mansa a doua a fost una mai palpitanta deoarece am avut un start mai prost si nu am vrut sa risc un acrosaj pe primul viraj stiind ca am prima mansa castigata. Apoi am inceput sa-mi depasesc adversari, metru cu metru pana m-am instalat pe primul loc. Vreau sa-l felicit pe Mircea, el fiind “tanar” in acest sport si totodata si pe Ionel Pascota pentru ca il sustine si crede in el. Multumesc si publicului prezent pentru ca prin public tinem viu acest sport cu motor. In final multumesc clubului Las Vegas Arad pentru ca ne-a pus la dispozite circuitul si nu il ultimul rand sponsorilor care ma sprijina foarte mult, Compas Service si Axum Com. Mulumesc partenerilor media pestru sprijinul acordat.” declara Sorin Traistaru pentru Zona Enduro.

Este prima cursa in care reusesc sa conduc 3 tururi. Multumesc lui Ionel Pascota pentru sprijinul acordat si totodata si lui Ariciu pentru ca el mi-a aratat cum se merge pe pista de la Arad. Cursa a fost una frumoasa, inca nu cunosc foarte bine traseul si mai am sa-ii invat micile secrete.” Declara Mircea Doncean la sfarsitul mansei a doua.

   

Batalia de la Hobby trebuia castigata fara dar si poate de Cristi Dragos, el mergand duminica absolut fenomenal! Prima mansa il prinde terminand pe locul 2, in spatele lui Lelli. A doua mansa are sa fie pentru pilotul clubului Las Vegas Arad, totul sau nimic. Cum spuneam si mai sus, mansa a doua a fost una fara greaseala pentru Cristi. Chiar inainte de ultimul tur reuseste sa faca depasirea si sa ocupe primul loc, dar nu pentru mult timp deoarece din cauza unui gest lipsit de sportivitate sau sa nu fim rai, din cauza unei probleme tehnice, Cristi este lovit in plin pe prima portiune de offroad de catre Bogdan Perte. Aradeanul se alege nu numai cu o cazatura urata din care scapa fara leziuni grave, dar si cu un ghidon indoit, handguard rupt si asta doar la o inspectie rapida a motocicletei. Este pacat ca un pilot din alta clasa strica munca si dorinta unui pilot dedicat acestui sport de a ajunge la titlu, un pilot care la Bucuresti reuseste sa castige doua manse si in pauzele dintre curse este tinut in perfuzii de asistenta medicala.

   

    

 

La juniori III si-a facut debutul Pascota Patrick si Babescu Daniel. Fiul lui Ionel Pascota castigand locul 1. Bineinteles s-a simtit absenta lui Zoltan Ordog. Fiind ceva neobijnuit pentru el, am stat de vorba cu talal sau:
Am lipsit de la Arad nu intentionat, din contra, ne doream lucrul acesta, mai ales sa-l vedem pe Zoli batandu-se cu adversari de varsta lui. Etapa anuntandu-se in prima instanta la Tg. Secuiesc, apoi fiind reprogramata la Arad ne-a cam dat toate planurile peste cap. Nu stiam nici de participarea celor doi juniori. Dupa doua sezoane pline de curse ma doare sufletul ca nu am ajuns la Arad! Acum ne pregatim intens pentru etapa a IV-a din Dementor KTM Motocross Cup ce va avea loc la Bucuresti.

La Juniori II David Catana s-a impus in fata lui Andrei Poponut. Aradeanul Andrei Filimon din pacate nu obtine decat un loc 3. M-am oprit la standul sau inca de dimineata si nu pot spune decat ca a obtinut un rezultat foarte bun in ciuda problemelor mecanice, motocicleta neurcand in ture. Cursa a fost una roata la roata intre Andrei si Poponut. Pe locul 4 este Denis Pop, care deasemenea a facut o cursa foarte frumoasa.

   

 

SM 65cc ii are castigatori pe Andrei Poponut si pe Raul Perte.

   

Spectacol si la clasa SM 85cc unde am vazut un Vlad Neaga luptand din toate puterile in ciuda cazaturilor din ambele manse. Clasamentul clasei SM 85 arata in felul urmator: 1. David Catana, 2. Alexandru Florin Gradinaru, 3. Alex Cristian Baciu, 4. Vlad Neaga, 5. Denis Pop, 6. Adrian Sandu.

  

  

Clasament Scutere: 1. Laurentiu Ciurescu, 2. Denis Braescu, 3. Sebastian Ciurescu.

Clasament Oldtimer: 1. Aster Justinian, 2. Alamorean Sorin, 3. Lucian Popoviciu.

Iata si Clasamentul General din Campionatul National de Supermoto dupa 3 etape:

Clasament general CNI Supermoto SOpen

1 21 SORIN TRAISTARU ARICI SUPERMOTO ARAD 150
2 87 MIRCEA DONCEAN PASCOTA IOAN ILIE TIMISOARA 128
3 31 BOGDAN PERTE LUPO RACING TIMISOARA 122
4 199 DAVID CLAUDIU RUSU VECTRA ZARNESTI 34
5 12 IOAN LUCA METALBOX ARAD 34
6 100 GEORGE RAZVAN RADU AMCKART BUCURESTI 31
7 5 DENIS BRAESCU LUPO RACING TIMISOARA 31
8 707 SABIN ZABARCENCU TGR BUCURESTI 28

Clasament general CNI Supermoto S85

1 111 DAVID CATANA STEAUA G.T. BUCURESTI 137
2 36 ALEX CRISTIAN BACIU ATUTO-MOTO ISECO TG.MURES 134
3 3 ALEXANDRU FLORIN GRADINARU CSM BUCURESTI 125
4 94 VLAD NEAGA C.S. DUMBRAVITA 94
5 9 DENIS POP MTP TARGU MURES 66
6 22 ADRIAN SANDU ARICI SUPERMOTO ARAD 30

Clasament general CNI Supermoto S65

1 44 ANDREI EMIL POPONUT STEAUA G.T. BUCURESTI 100
2 11 ZOLTAN ORDOG ORT RACE OJDULA 88
3 31 RAUL PERTE LUPO RT TIMISOARA 40

Clasament general CNI Supermoto SHobby

1 3 LUCIAN POPOVICIU LUPO RACING TIMISOARA 120
2 33 ZOLTAN BAROTHI ORT RACE OJDULA 116
3 771 CRISTIAN DRAGOS LAS VEGAS ARAD 116
4 462 ANDREA LELLI LUPO RACING TIMISOARA 100
5 11 STEFAN TOMESCU ADVENTURE RIDE BUCURESTI 40
6 315 DANIEL VIRGIL POP ARICI SUPERMOTO ARAD 66
7 66 IONUT BALINT LUPO RACING TIMISOARA 44
8 91 FLORIN FILIP ARICI SUPERMOTO ARAD 31
9 205 MIHAI TATARCA CS DUMBRAVITA 31
10 13 ROBERT TRAISTARU CS DUMBRAVITA 31
– 69 LIVIU LAURENTIU BARTH LUPO RACING TIMISOARA 0

Clasament general CNI Supermoto Juniori II

1 1 DAVID CATANA STEAUA G.T. BUCURESTI 75
2 7 ANDREI FILIMON LAS VEGAS ARAD 56
3 15 ANDREI POPONUT STEAUA G.T. BUCURESTI 52
4 12 DENIS POP MTP RACING TG.MURES 26

Clasament general CNI Supermoto Juniori III

1 11 ZOLTAN ORDOG ORT RACE OJDULA 50
2 20 PATRICK PASCOTA PASCOTA I.I. TIMISOARA 25
3 7 DANIEL BABESCU PASCOTA I.I. TIMISOARA 20

Clasament general CNI Scutere

1 2 DENIS BRAESCU LUPO RACING TIMISOARA 65
2 6 LAURENTIU CIURESCU CS DUMBRAVITA 50
3 66 SEBASTIAN CIURESCU LUPO RACING TIMISOARA 48
4 46 CRISTIAN SANDULESCU MOTO BIKE SHOP TIMISOARA 20
5 71 CIPRIAN NECULAI PRO BIKE BUCURESTI 13
6 69 TANASE DRAGHICI AMCKART BUCURESTI 11
7 15 GEORGE NEDEA PRO BIKE BUCURESTI 10
8 3 DRAGOS ROTARU AMCKART BUCURESTI 9

Nu uitati de galeria foto imensa de la Arad, disponibila si aici pe Zona Enduro (Poze CNI Supermoto Arad), dar si pe pagina de FB Zona Enduro.Lets Ride Graphics - Custom Decals