Christophe Nambotin incoronat la clasa E3 ca si Campion Mondial la Enduro

by Mos Paul 0

In penultima etapa a Campionatului Mondial de Enduro, Marele Premiu al Finlandei, este zi de sarbatoare pentru Christophe Nambotin, el castigand la Clasa E3, titlul de Campion Mondial la Enduro.
A fost un sezon fara greseala pentru francez, Nambotin obtinand 12 victorii pentru a-si adjudeca titlul. Cei de la KTM au sarbatorit din plin, adaugand pe lista victoriilor si pe Antonie Meo care recupereaza un inceput de cursa slab si castiga la E1, in timp ce Pela Renet si Mathias Bellino ocupa primul loc la E2, respectiv Enduro Junior.

Eero Remes spera sa profite de terenul “de acasa”, dar ziua 1 pentru e a fost una in care nici nu a urcat pe motocicleta din cauza unei roti rupte in ziua anterioara, pe KTM Super Test. Terenul greu din Finlanda a pus la incercare multi pilotii printre care si pe David Knight, Sebastien Guillaume si Johnny Aubert. Ei au cazut destul de urat si au fost nevoiti sa se retraga din cursa.

La E1 cum spuneam Antonie Meo reuseste o recuperare de pe locul 6 dupa ce in primul tur francezul nu si-a gasit ritmul. Spre final, trage tare si ocupa prima treapta a podiumului cu 3 secunde in fata lui Matti Seistola. Implicat intr-o batalie crancena cu Rodrig Thain, Seistola reuseste sa tina piept atacurilor lui Thain in primele doua tururi. Rodrig Thain se reintoarce pe podium ocupand pozitia 3.

La E2 batalia pentru titlu se intensifica, batalie data intre Pela Renet si Cristobal Guerrero. Renet a fost urmarit indeaproape de Guerero. Avand cel mai bun timp pe Enduro Test, pilotul Husaberg reuseste sa castige 4 puncte peste Guerrero in clasamentul general. Juha Salminen prfita de o penalizare a coechipierului sau de 1 minut si ocupa locul 3.

Ziua mult asteptata de Christophe Nambotin a sosit. Este vorba de ziua in care castiga primul sau titlu de Campion Mondial la Enduro. “Sunt atat de fericit acum!” spune Nambotin, proaspatul campion. “Am stiut ca azi pot castiga titlul si am tras tare pentru victorie. Sezonul 2012 a fost mai mult decat perfect pentru mine si visul de a deveni campion mondial la enduro in sfarsit s-a implinit.
Cu Nambotin campion mondial la enduro, batalia pentru locul secund are sa fie intre Joakim Ljunggren, Aigar Leok si foavoritul local Marko Tarkkala. Pilotul TM, Aigar Leok era pe locul 2 pana ce are sa cada pe ultima bucata a traseului si cedeaza pozitia lui Ljunggren. Leok in final reuseste sa urce pe treapta 3 a podiumului.

Lets Ride Graphics - Custom Decals


Mathias Bellino a devenit unul dintre cei mai urmariti pilotii din Campionatul Mondial de Enduro, skills-urile lui imbunatatindu-se pe zi ce trece. Pilotul Husaberg isi adjudeca inca un loc 1 la clasa Enduro Junior, urmat de Danny McCanner si italianul Rudy Motoni.

[toggle style=”closed” title=”Galerie Foto Campionatul Mondial de Enduro, Marele Premiu al Finlandei, Ziua 1″]

Foto (c) Enduro-ABC, KTM Images[/toggle]
Lets Ride Graphics - Custom Decals