Alec Dumitrescu si Andrei Botoaca pe taramul lui Graham Jarvis

by Mos Paul 0

Motocicliștii CSU Stiinta Bucuresti au ocupat la finalul cursei de la Tong locurile 11, 12 și 13 la clasa destinată profesioniștilor aducând astfel 8 puncte in Campionatul European de Extreme Enduro!

Andrei Boțoacă, Alec Dumitrescu și Ștefan Muntean au făcut o cursă excepțională duminică și s-au clasat pe locurile 11,1 2, 13 la clasa PRO a celebrei competiții Eddy’s X-Treme Enduro din Marea Britanie. La startul competiției s-au aflat peste 200 de participanți din întreaga lume, printre care numele grele de la Husqvarna: Graham Jarvis, Billy Bolt sau Danny McCanney.

Extenuați, dar extrem de fericiți, cei trei rideri români au oferit imediat după cursa de la Tong scurte declarații pentru site-ul clubului Știința București.

Ștefan Muntean: „Sunt foarte fericit pentru locurile pe care le-am ocupat la final. Am avut mari emoții la început când am văzut că lângă noi erau liderii mondial. Jarvis, Billy Bolt și toți ceilalți profesioniști. În prima tură am încercat să-mi menajez musculatura mânilor ca să nu se blocheze, apoi m-am simțit foarte bine. S-au risipit și emoțiile și am mărit ritmul, dar am vrut să dozez foarte bine efortul pentru că traseul a fost foarte solicitant. Mă bucur că am terminat pe aceste poziții și că am reprezentat clubul la cel mai înalt nivel!”

Andrei Boțoacă: „A fost un traseu foarte dificil. Încă de la început am încercat să mențin un ritm constant și m-am concentrat foarte bine la cele mai bune trase. Am vrut să mă menajez fizic că să am resurse până la final, mai ales că m-am aflat umăr la umăr cu campionii mondiali la enduro si extrem enduro. Recunosc că pentru mine aceste două ore și 30 de minute au fost cele mai solicitante din carieră. Sunt foarte mulțumit pentru rezultat, chiar dacă acasă îmi propusesem să fiu în top 10. Legat de traseu, pot să vă spun că a avut multe porțiuni cu piatră și că a fost foarte alunecos. Am avut un grip perfect și am manageriat cu bine fiecare obstacol.”

Alec Dumitrescu: „A fost un adevărat test de rezistență! A fost extrem…. ne-am luptat cu natura și cu ploaia neiertătoare, aceasta din urmă  făcând traseul foarte dificil. Prima și a doua tură nu înțelegeam ce se întâmplă. Era dezastru! Pur și simplu eram acoperiți de noroi. Mergeam din instinct! Nu mai exista tehnica, decât mult noroc. Foarte multe tehnici de motocross dus la extrem, plus ploaie torențială. Praguri de peste cinci metri de pietre de sărit. Cățărări imposibile pe creste de stânci foarte alunecoase sau cascade de urcat la limita realității. Nu credeam că vom reuși să terminăm cursa când în fața mea și a lui Giubi (n.a. Andrei Boțoacă)  a căzut superstarul englez David Knight, multiplu campion mondial la enduro! Sunt foarte mulțumit de rezultat! Încă este ceva imposibil de imaginat. Vreau să le mulțumesc colegilor de echipă. Am dovedit că suntem o forță, chiar dacă suntem la început de drum și nu avem, momentan, o mare experiență internațională. Am fost o echipă adevărată din toate punctele de vedere! Mă bucur din toată inima că am avut șansa de a reprezenta clubul și țara la o asemenea competiție. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc familiei mele, iubitei mele, clubului Știința București, staffului, sponsorilor noștri și lui Andy Noakley. Aștept să ne vedem cu bine acasă. În câteva minute începem cursa de întoarcere de 3000 de kilometri.”

Lets Ride Graphics - Custom Decals